Erika & Cecilia

Erika & CeciliaErika Lindgren Liljenstolpe, fiol och sång, och Cecilia Österholm, nyckelharpor och sång, träffades 2002 och har båda sina rötter i den uppländska folkmusiken. Tillsammans har de gett ut tre kritikerrosade CD, ”Pärlor” 2004, ”Örhängen” 2007 och nu senast ”Polska till Vendelsjön” 2015, samt turnerat flitigt i Sverige och utomlands.

Erika är Riksspelman och har erhållit fina utmärkelser som Viksta-Lasse stipendiet, Päkkos Gustavs hederspris och Upplands spelmansförbunds guldmärke, samt är flitigt engagerad som lärare på kurser och workshops. Cecilia prisbelönades på Manifestgalan och Folk och världsmusikgalan 2012 med bandet ”Siri Karlsson”, och hon fick Landstinget i Uppsala läns kulturstipendium 2014. Hon har undervisat på Eric Sahlström Institutet och i improvisationsmusik vid Uppsala universitet. Erika och Cecilia har båda erhållit Uppsala konserthus vänners stora stipendium.

Om sin musik säger Erika och Cecilia: ”Vi strävar efter ett dynamiskt och tätt sammansvetsat samspel som bottnar i traditionen men där vi ständigt utmanar varandra till att skapa ett eget formspråk.”