Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Konsert med David Siljat

6 augusti, 2022,14:30 - 16:30

Gratis
Tranås Hembygdskafé i samarbete med Östgötafolk bjuder in till en eftermiddag med fiolspelmannen och sångaren David Siljat.
 
David har många strängar på sin musikaliska lyra. Han har spelat fiol sedan unga år men började med folkmusik först i 20-årsåldern. 2009–2010 gick han ett år på Eric Sahlströminstitutet i Tobo, Uppland för att lära sig spela nyckelharpa. Där väcktes intresset för instrumentbygge, folkliga visor och medeltida ballader. David blev mycket inspirerad av de olika gästlärarna på ettårskursen och av dem gjorde guldmärkesspelmannen Bosse Larsson, Björklinge och trallaren Anders Larsson, Strängnäs extra djupt intryck. Bosse är brorson till Viksta Lasse som var elev till storspelmannen Hjort Anders Olsson, och låttraditionen efter dem är en smältdegel av musiken från Uppland, Dalarna och Hälsingland. David har tillägnat sig ett stort låtmaterial och ett flertal visor efter Bosse, och de ligger honom alla varmt om hjärtat.
David spelar på kaféet under eftermiddagen och bjuder på låtar ur sin digra repertoar från Dalarna och Uppland. Och har vi tur sjunger han något för oss!

Detaljer

Datum:
6 augusti, 2022
Tid:
14:30 - 16:30
Kostnad:
Gratis

Plats

Tranås hembygdskafe
Ekliden 16
Tranås, Sverige
+ Google Map
Östgötafolk | Plusgiro 487 70 51-5 | Swish 123-590 49 25