Östgötastämman i Söderköping

27 april,14:00 - 23:00

För andra året i rad arrangerar Östgötafolk en vandrande spelmansstämma. Förra året i Motala, detta år i Söderköping.

På programmet står danskurs, låtkurs med riksspelmannen Magnus Larsson från Valdemarsvik, buskspel, spelmanslaget Locktoner från Söderköping spelar till dans, och så blir det konsert med folkmusiktrion RÅ från Göteborg.

Detaljer och tidsschema är inte klara än, håll utkik på hemsidan, Facebook eller i nyhetsbreven.

Om RÅ:

Med en ovanlig sättning, oförutsägbara arrangemang och en stor dos spelglädje skapas ett tight samspel som känns befriande fritt från klyschor och samtidigt genuint och genomtänkt. Den i huvudsak traditionella repertoaren kläs i allt från nutida konstmusik till EDM-inspirerade riff, och resultatet är ett helt eget sound som känns både modigt och befriande.

Musikerna i RÅ har tagit med sig polskornas vemodiga allvar, valsernas suggestiva rytmik och polketternas lekfulla sväng och byggt en helhet som utmanar lyssnaren, men med stor kärlek och respekt för det musikaliska arvet de förvaltar. Med sin ovanliga sättning med fiol, klarinett och saxofon blir ljudbilden ett spännande och fräscht inslag på den svenska musikscenen.

Anna Frykstam (SE) – klarinett & basklarinett, Cecilia Moore (SE) – sopran- & barytonsaxofon, Christine Tilby (DK) – fiol & oktavfiol

Datum:
Tid: